Over ons

Kingwoods is ontstaan door passie voor hout. Al jaren maakten we van mooie stukken hout en stronken leuke meubels of decoratiestukken. Door de vele positieve reacties  besloten we om van deze passie ons beroep te maken, en met succes!

Wij maken meubels met een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. Zo proberen wij de natuurlijke vormen en groeiwijze van de houtstukken intact te laten. We werken met exclusieve houtstukken waar iets speciaal mee is. Zo zijn bomen die oud, vergroeid of misschien ziek zijn juist bomen waar wij wat mee kunnen.

We begonnen met kleine en tilbare houtstukken maar tegenwoordig werken we met een rupskraan en trekker en beschikken we over een complete werkplaats met hijskraan en professioneel gereedschap. Zo kunnen we ook grote en zware houtstukken bewerken.

We doen zaken met diverse bosbouwbedrijven en houtzagerijen om aan mooie en exclusieve houtstukken te komen. Ook werken we samen met Landgoed Klarenbeek die ons werkruimte en hout beschikbaar stelt.

Landgoed Klarenbeek

Kingwoods werkt al jaren samen met landgoed Klarenbeek. Door hun beschikbaar stellen van werkruimte en hout zijn wij ooit begonnen met het maken van natuurlijke meubels. 200 jaar geleden werd op het landgoed al hout bewerkt door middel van een watermolen. Later werd dat gedaan door een stoommachine en weer later op stroom. In deze oude industriële omgeving bevindt zich nu een galerie waar kunst en ambacht samenkomen. Ook hier staan enkele van onze meubels. Onze showroom bevindt zich direct naast deze galerie.

Voor meer informatie over het landgoed en de galerie kijkt u op www.landgoedklarenbeek.nl

Showroom

Omdat al onze producten uniek zijn is het moeilijk om door middel van een foto de kleur en afmetingen goed over te brengen. Daarom nodigen wij u graag uit om eens te komen kijken in onze showroom!

Onze showroom is gelegen op het landgoed Klarenbeek nabij Apeldoorn. Het landgoed is een ontmoetingsplaats van kunst en ambacht en heeft veel historische waarde. Een deel van het hout van onze producten is ook afkomstig uit de bossen van het landgoed. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken.

Werkplaats

Veel van onze producten maken wij van Nederlandse en Europese houtsoorten. Het is onze passie om de verborgen schoonheid uit het hout te halen. In onze werkplaats in Apeldoorn bewerken wij oude stronken en bomen tot prachtige meubels. Hiervoor is het belangrijk om te weten hoe hout in elkaar zit. Elk stuk hout heeft een andere behandeling nodig om het gewenste resultaat te krijgen.

Naast onze producten van Europese bodem wordt een deel van onze producten gemaakt in Indonesië. Daar  werken we samen met een vaste leverancier. Via onze inkoper kopen wij daar mooie stronk- en boomstamtafels voor een eerlijke prijs. In onze werkplaats in Apeldoorn worden alle producten gecontroleerd en worden de laatste behandelingen uitgevoerd.